Joulunajan elementtitoimitukset sujuvat hyvällä ennakoinnilla

Joulunajan elementtitoimitukset sujuvat hyvällä ennakoinnilla

Joulu on jo ovella ja Consolis Parman väki valmistautuu lepohetkiin läheisten parissa. Tehtaillamme ei valmisteta elementtejä välipäivien aikana, mutta toimitukset mahdollisesti käynnissä oleville työmaille hoidetaan asianmukaisesti. Välipäivien ajalle osuvista toimituksista on syytä sopia hyvissä ajoin, jotta rakentaminen työmailla sujuu keskeytyksittä.

Parman tehtailla vietetään pääsääntöisesti joululomaa vuoden viimeisellä viikolla. Tuotanto hiljenee jo joulua edeltävällä viikolla ja käynnistyy normaalisti jälleen vuoden 2024 alusta alkaen.

”Sujuvien toimitusten varmistamiseksi tuotannonsuunnittelussa tulee aina olla ajantasainen tieto kohteen rakennusaikataulusta. Siksi on tärkeää, että projektinhoidon henkilöstöllemme ilmoitetaan välittömästi, mikäli ennalta sovitut aikataulut muuttuvat”, kertoo projektijohtaja Anssi Vartiainen.

Kuljetustilaukset tehtävä viisi arkipäivää ennen toimitusta

Joulunpyhät tulee huomioida myös kuljetustilausten osalta. Mikäli työmaat tarvitsevat elementtejä välipäivinä, on kuljetus tilattava viisi arkipäivää ennen toimitusta.

”Lähettämötoiminnoista ja kuljetustilauksista vastaava henkilöstömme on valmiudessa myös välipäivien elementtitoimituksiin. Jotta lastausjärjestelyt ja kuljetukset saadaan asianmukaisesti hoidettua, on sopimustemme mukaista viiden arkipäivän minimivaroaikaa noudatettava”, Anssi Vartiainen jatkaa.

Parman projektinhallinnan yhteystiedot löydät täältä ja kuljetustilauskeskuksen yhteystiedot täältä.

Muistutus ontelolaattojen vesirei’istä ja purkupaikoista

Ontelolaattoihin kertyvän veden jäätyminen voi aiheuttaa laatan rikkoutumisen. Vesireikien toimivuus onkin syytä nyt varmistaa työmaalla. Purkupaikkojen on syytä olla lumesta puhtaina ja hiekoitettuina elementtien turvallisen purkamisen onnistumiseksi.

”Osaa ontelolaattojen vesirei’istä ei voida tehtaalla toteuttaa ja työmaan velvollisuutena on tarkistaa vesireikien toimivuus. Työmaaryhmämme käyvät avaamassa työmailla havaitut ummessa olevat vesireiät ja voimme suorittaa myös työmaan kontolle kuuluvien vesireikien porauksen lisätyönä”, Anssi Vartiainen selventää.

”Aikainen talvi ja lumisateet vaikeuttaneet toimintaa niin liikenteessä, tehtaiden varastoalueilla kuin työmaillakin. Elementtien purkupaikat on pidettävä lumesta puhtaina ja liukkaus on estettävä huolellisella hiekoituksella, jotta kuormat saadaan turvallisesti purettua”, Vartiainen muistuttaa.

Ontelolaattojen vesireikiä koskeva pikaohje löytyy täältä.

 

Lisätietoja:

Anssi Vartiainen, projekti- ja suunnittelujohtaja, Consolis Parma
puh. 040 584 0346
anssi.vartiainen@consolis.com