FinVectorin uuden lääketehtaan elementit Consolis Parmalta

FinVectorin uuden lääketehtaan elementit Consolis Parmalta

Geeni- ja viruslääkkeitä valmistava FinVector laajentaa toimintaansa ja rakentaa uuden tehdaskiinteistön Kuopioon. Consolis Parma on valittu suuren lääketehdaskiinteistön betonielementtien toimittajaksi. Kohteen rakennustöistä vastaa Rakennusliike U. Lipsanen.

Parman toimitukseen kuuluvat kaikki uuden tehdasrakennuksen betonielementit.

”Näin merkittävän projektin rakentamisessa kaikki toteuttajatahot ovat tärkeitä. Olemme tehneet Parman kanssa yhteistyötä jo pitkään ja luotamme yhtiön toimituskykyyn hankkeen vaatimusten mukaisesti”, sanoo hankintapäällikkö Pekka Lipsanen Rakennusliike U. Lipsanen Oy:sta.

“Tämä Finport-hankkeemme on meille erittäin suuri investointi ja meille on tärkeää, että projekti onnistuu kaikin puolin hyvin. Yhteistyömme Rakennusliike U. Lipsasen ja Parman kanssa on tähän mennessä sujunut oikein hyvissä merkeissä”, sanoo Capital Project Director Tony Lönnbäck FinVector Oy:stä.

Näyttävät ja kestävät betonijulkisivut

Keskeiselle paikalle Kuopion innovatiiviseen yliopistokaupunginosaan rakennettavan lääketehtaan julkisivut ovat korkeatasoista graafista betonia.

”Savilahden alueen tasokkaaseen ilmeeseen lääketehtaan graafisella betonilla kuvioidut julkisivut sopivat mainiosti. Kokemus vaativien betonijulkisivujen toteuttamisesta oli yksi kriteeri betonielementtien toimittajaa valittaessa”, Pekka Lipsanen jatkaa.

”Uusi lääketehdas sijaitsee kaupunkikuvallisesti näkyvällä paikalla, jolloin julkisivu tulee olemaan katseiden kohteena vuosikymmeniä. Tavoitteeksi on asetettu julkisivumateriaalin yksilöllisyys, näyttävyys ja pitkä kestoikä”, kertoo toimitusjohtaja Jouni Ilmarinen QVIM Arkkitehdit Oy:stä.

”Julkisivujen graafinen kuvio on suunniteltu yksilöllisesti tätä kohdetta varten. Parman ammattilaisten kanssa yhteistyö on ollut hedelmällistä”, päättää Ilmarinen.

Uusi lääketehdas on kooltaan noin 24 000 neliömetriä ja se otetaan käyttöön vuoden 2024 aikana. Rakennuksen peruskivi muurataan toukokuussa ja betonielementtien toimitukset alkavat kesällä 2022.

Lisätietoja:

Jari Kujanpää, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 040 701 6485
jari.kujanpaa@consolis.com

Pekka Lipsanen, hankintapäällikkö, Rakennusliike U. Lipsanen Oy
puh. 0403 000 505
pekka.lipsanen@lipsanen.com