Ekologiseen Elleniin hengittävät PARMArappaus-julkisivut

Ekologiseen Elleniin hengittävät PARMArappaus-julkisivut

Helsingin Pasilaan rakennettavan, Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmaa tukevan, asunto-osakeyhtiö Ellenin rapatut julkisivut toteutetaan PARMArappaus-järjestelmällä. Consolis Parma toimittaa myös kohteen väliseinä- ja laattaelementit. Tilaajana on Bonava Suomi Oy.

Keski-Pasilaan, aivan kauppakeskus Triplan kupeeseen kohoavan Helsingin Ellenin rakentamisessa ja asumisessa ympäristövaikutuksia pienennetään monin eri tavoin. Työmaa pyörii tuulivoimalla, viherkattojen avulla hallitaan sadevesiä ja tuodaan vehreyttä kaupunkiin. Lisäksi korkealla energiatehokkuudella vähennetään energiankulutusta ja päästöjä. Myös autopaikat varustetaan sähköauton latausmahdollisuudella.

”Parman tarjous sisälsi vaativaan kohteeseen selkeitä työmaan toteutukseen soveltuvia ehdotuksia. Kokonaisratkaisu suunnitteluratkaisuineen palvelee niin tilaajaa kuin toimittajaakin ja yhteistyöllä voidaan kehittää tehokasta kokonaistoimitusta”, sanoo hankintapäällikkö Samuli Nylander Bonava Suomi Oy:sta.

”Tehdasrapatut elementtitoimitukset ovat osoittautuneet toimivaksi konseptiksi. Paksurappaus antaa valmiiden suunnittelu- ja toteutusratkaisujen ansiosta hyvät lähtökohdat onnistuneelle toimitukselle”, Nylander jatkaa.

Toimittajan oma suunnittelu parantaa laatua ja tuottavuutta

Consolis Parman betonielementtitoimitukseen sisältyy myös tuotesuunnittelu. Yhtiön tavoitteena on tehdä omien tuotteiden suunnittelu kokonaan itse. Tilaajalle valmistajan oma suunnittelu takaa sujuvat toimitukset ja laadukkaat toteutusratkaisut.

”Väliseinien ja välipohjalaataston ostaminen suunnittelun sisältävänä tuoteosakauppana nopeuttaa toteutusta ja varmistaa parhaiden valmistusmenetelmien hyödyntämisen”, Samuli Nylander vahvistaa.

Pasilan Ellenin betonielementtitoimitukset alkavat toukokuussa 2021. Kohteen on määrä valmistua keväällä 2023.

Lue lisää ekologisesta Pasilan Ellenistä

Parman vastuullisuusohjelmassa ympäristöarvot pääroolissa

Consolis Parman vastuullisuusohjelma PARMA Concrete CareTM kattaa taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristönäkökulman. Kiihtyvän ilmastonmuutoksen ja yhteisten ilmastotavoitteiden takia ympäristöarvot ovat Parman vastuullisuusohjelman keihäänkärkenä.

”Ympäristövaikutusten pienentäminen on huipputärkeässä asemassa vastuullisuusohjelmassamme. Kestävän kehityksen strategiamme mukaisesti tähtäämme hiilipäästöjemme leikkaamiseen viidellä prosentilla joka vuosi”, Consolis Parman teknologiajohtaja Juha Rämö kertoo.

”Toimme jo vuodenvaihteessa markkinoille vähähiilisen laattatuotesarjamme ja panostamme nyt erityisesti vähähiilisten tuotteiden teknologiakehitykseen. PARMArappaus-julkisivu on hengittävä ja normaalia betonijulkisivua ohuempi rappauskuori pienentää myös tämän julkisivuratkaisun päästöjä”, Rämö jatkaa.

”Olen vakuuttunut siitä, että voimme tarjota kattavan vähähiilisten betonielementtien valikoiman vastuullisille sijoittajille ja rakentajille lähiaikoina. Tämä tarkoittaa huomattavaa edistysaskelta kohti elinkaariviisasta, vähähiilistä ja kestävää rakentamista”, Rämö lataa.

Parman PARMA Concrete CareTM -vastuullisuusohjelmaan voit tutustua täällä.

 

Lisätietoja:

Henri Soikkeli, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 020 577 5538
henri.soikkeli@consolis.com

Juha Rämö, teknologiajohtaja, Consolis Parma
puh. 020 577 5526
juha.ramo@consolis.com

Samuli Nylander, hankintapäällikkö, Bonava Suomi Oy
puh. 040 8249 716
samuli.nylander@bonava.com