Consolis Parmalta Okmeticin uuden tehtaan betonielementtitoimitus

Consolis Parmalta Okmeticin uuden tehtaan betonielementtitoimitus

Consolis Parma toimittaa piikiekkovalmistaja Okmeticin uuden tehdasrakennuksen betonielementit Vantaan Koivuhakaan. Nykyisten tuotantotilojen viereen nouseva tehdasrakennus on kooltaan yli 40 000 neliömetriä ja toimitukseen sisältyy lähes 10 000 erillistä elementtiä. Hankkeen rakennuttajakonsulttina ja tilaajan edustajana toimii Sweco PM ja kohteen rakentaa SRV.

Parman toimitukseen kuuluvat uuden tehdasrakennuksen laatta-, seinä- ja runkoelementit.

”Tehtaan tuotantolaitteiden värähtelyherkkyyden ja palonsuojavaatimusten takia tämän kohteen toteutuksessa päädyttiin betonielementtirunkoon. Kattorakenteissa käytetään kerroksen korkuisia teräsristikoita. Myös betonielementtien hyvä saatavuus vaikutti valittuun toteutusratkaisuun”, sanoo yksikönjohtaja Ville Poijärvi Swecon Projektinjohto ja rakennuttaminen -toimialalta.

“Rakennuksen runkoelementtitoimitus kilpailutettiin sellaisten valmistajien kesken, joiden katsottiin kykenevän tällaisen suuren tehtaan runkotuotteiden toimittamiseen haastavassa aikataulussa. Parma valikoitui toimittajaksi urakkakilpailun ja käytyjen neuvottelujen perusteella”, Poijärvi jatkaa.

”Tällaisen hankkeen läpivienti edellyttää korkeaa työn laatua ja mittatarkkojen betonielementtien toimituksia täsmälleen oikea-aikaisesti. Uskomme, että Parmalla on kyky vaatimustemme mukaisiin toimituksiin joustavassa yhteistyössä tilaajan, pääurakoitsijan ja suunnittelijoiden kanssa”, Poijärvi päättää.

Okmetic toimittaa vaativia, asiakasräätälöityjä piikiekkoja MEMS-antureiden, radiotaajuussovellusten ja tehopuolijohteiden valmistukseen. Lähes 400 miljoonan euron investointi uuteen tehtaaseen yli kaksinkertaistaa yhtiön liikevaihdon. Investointi on Okmeticin historian suurin.

Kohteen elementtitoimitukset ovat juuri käynnistymässä ja tehtaan on määrä olla tuotantokäytössä vuonna 2025.

 

Lisätietoja:

Markku Rotko, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 0400 423 219
markku.rotko@consolis.com

Ville Poijärvi, yksikönjohtaja, Sweco PM
puh. 040 154 8302
ville.poijarvi@sweco.fi