Consolis Parmalle ATT:n kolmen asuinkerrostalon elementtitoimitukset

Consolis Parmalle ATT:n kolmen asuinkerrostalon elementtitoimitukset

Lujatalo rakentaa Helsingin asuntotuotantotoimistolle (ATT) kolme kerrostaloa ja kylmän parkkihallin Helsingin Myllypuroon. Täydennysrakennuskohteena toteutettava hanke on yksi viimeisiä ATT:n asumisoikeusprojekteja. Parma toimittaa asuintalojen ja pysäköintilaitoksen kaikki betonielementit.

Uudistuvaan Helsingin Myllypuroon Myllymatkantielle rakennettavaan kohteeseen tulee kaikkiaan 73 uutta asuntoa. Asuntokoot vaihtelevat yksiöistä neliöihin ja asuinkohteeseen integroitu pysäköintilaitos on laajuudeltaan noin 1900 neliömetriä. Parman toimitukseen kuuluu yli kaksituhatta erillistä elementtiä. Julkisivuissa käytetään korkealaatuista graafista betonia.

”Logistisista syistä ja toteutusriskien hallitsemiseksi valitsimme tähän kohteeseen kokonaistoimituksen yhdeltä betonielementtivalmistajalta. Lisäksi Parmalla on näyttöä vaativien julkisivujen toteutuksesta, mikä tuki toimittajavalintaamme”, kertoo toimialajohtaja Tero Saanisto Lujatalo Oy:sta.

”Asuntoja rakennetaan tällä hetkellä todella vähän ja siksi tällaisella hankkeella on tärkeä työllistävä vaikutus. Kohteen rakentaminen työllistää sekä meillä suoraan että välillisesti eri toteutuskumppaneita pitkälle ensi vuoden lopulle saakka”, Saanisto jatkaa.

Kohteen betonielementtien toimitukset alkavat lähiaikoina ja ne valmistuvat talvella 2025. Koko kohteen on määrä valmistua tammikuussa 2026.

Asumisoikeusasuntojen uudisrakentaminen loppumassa

Suomen hallitus on päättänyt, että valtion myöntämä korkotuki asumisoikeusasuntojen rakentamiseen loppuu ensi vuonna. Asumisoikeusasuntoja tarjoavat yhteisöt ovat saaneet uudiskohteiden rakentamiseen valtion takaamaa korkotukilainaa.

Valtion korkotuen ansiosta asumisoikeusasuminen on ollut edullinen asumismuoto. Korkotuen lakkauttaminen vaikuttaa juuri asumisoikeusasuntojen uudistuotantoon, mutta päätös ei muilta osin muuta asumisoikeusjärjestelmää tai -lakia.

Haso ja muut asumisoikeusasuntojen tarjoajat ovat esittäneet asumisoikeusjärjestelmän kehittämistä uudistuotannon lakkauttamisen sijaan. Suomen hallitus on käynnistänyt tähän liittyvän selvityksen, jossa myös Helsingin kaupunki on mukana.

Uutisen kuva: ATT

Lisätietoja:

Timo Onnela, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 040 167 7073
timo.onnela@consolis.com

Tero Saanisto, toimialajohtaja, Lujatalo Oy
puh. 044 585 2092
tero.saanisto@luja.fi