Consolis Parma mukana energiansäästöviikossa

Consolis Parma mukana energiansäästöviikossa

Valtakunnallista energiansäästöviikkoa vietetään 7.-13.10.2019. Energiansäästöviikon tavoitteena on kiinnittää tarkemmin huomiota, kuinka energiaa ja materiaaleja järkevästi käyttämällä vähennämme hiilidioksidipäästöjä ja muita toimintamme ympäristövaikutuksia. Consolis-yhtiö Parma on energiansäästöviikossa mukana jo kolmatta kertaa.

Consolis Parma on mukana valtakunnallisessa energiatehokkuussopimuksessa, jonka tavoitteena on parantaa energiatehokkuutta toteuttamalla energiatehokkuustoimenpiteitä. Parma tavoittelee näillä toimenpiteillä 3,3 GWh vuotuista säästövaikutusta vuoteen 2025 mennessä.

Säästötoimien osalta Parmalla ollaan hyvässä vauhdissa. Vuoden 2018 toteutettujen toimenpiteiden säästövaikutus oli 2300 MWh. Vuoden 2025 tavoitteesta nyt on kasassa 63 %.

”Tehostamistoimenpiteet tuottavat tulosta. Investointeja vaativia toimia on tehty mm. vaihtamalla energiasyöppöjä valaisimia LED-valaisimiin. Lämmitystä on tarkasteltu kulutuksen optimoimiseksi ja esimerkiksi tuotantohallien ovia tiivistetty”, kertoo Consolis Parman laatu- ja ympäristökoordinaattori Jouni Erkkilä.

”Lisäksi olemme parantaneet seurantaa kehittämällä etämittauksia ja Enerkey koulutuksella. Myös vedenkulutuksen seurantaa on tehostettu”, Erkkilä jatkaa.

Huomio omaan työympäristöön

Energiankulutukseen voi jokainen vaikuttaa omilla toimenpiteillään. Laitteiden ja valaistuksen järkevällä käytöllä voidaan vähentää energiankulutusta niin toimistoissa kuin tehtaissakin.

”Energiansäästöviikolla haluamme taas herätellä henkilöstöä huomioimaan oman toiminnan vaikutusta energiankulutukseen. Tänä vuonna avuksi on laadittu huomiolista, jonka avulla havainnollistetaan millaiset asiat omassa työympäristössä vaikuttavat energiankulutukseen”, sanoo Consolis Parman energiapäällikkönä toimiva Heidi Nevalainen EnerKeyltä.

”Tehdasalueilla huomiota kannattaa kiinnittää esimerkiksi paineilmalaitteisiin sekä niistä mahdollisesti kuuluviin vuotoääniin ja ilmoittaa asiasta eteenpäin, jotta asiaa on mahdollista korjata”, Nevalainen jatkaa.

 

Lisätietoja:

Jouni Erkkilä, laatu- ja ympäristökoordinaattori, Parma Oy
puh. 020 577 5432
jouni.erkkila@consolis.com

Heidi Nevalainen, Team Manager, EnerKey Enegia Solutions Oy
puh. 040 652 8169
heidi.nevalainen@enerkey.com