PARMA-lehti 1/2017

 

Tässä lehdessä aiheina:

INNOVAATIOT: Mykistävää muotokieltä. Muotobetonissa yhdistyvät luovuus ja teknologia. Se tarjoaa mullistavia mahdollisuuksia.

TOIMITILAT: Tervettä betonirakentamista. Suomessa on käynnissä ennätysmäärä sairaalahankkeita. Parma on useimmissa yksi avainkumppaneista.

INFRA: Sujuvampi siltaprojekti. Eurakoskella Kiukaisissa todistettiin, että elementtiratkaisut sopivat myös siltatyömaille. Samalla säästyi aikaa ja kustannuksia.

ASUNNOT: Luminary on Tampereen tuleva katseenvangitsija. Tampere saa tornihotellin rinnalle toisen näkyvän maamerkin, kun 21-kerroksinen Luminary-asuinkerrostalo valmistuu.

KONKRETIAA: Betonista palkintosadetta uusilla yhteistyömalleilla. Parma oli vuonna 2016 mukana monissa innovatiivisissa ja palkituissa rakennusprojekteissa.

LAATU & TURVALLISUUS: Projektikeskus vie tarkastusmatkalle 3D-maailmaan. Parman projektikeskus on entistä monipuolisempi työkalu, jolla työmaan etenemistä voi seurata mobiilisti ja reaaliajassa.

VASTUULLISUUS: Energiapäällikkö laittaa kulut kuriin. Pienistä puroista syntyy joskus merkittäviäkin säästöjä. Parmassa energiatehokkuutta parannetaan Enegian energiapäällikkö-palvelulla.

TULEVAISUUS: Enemmän elämyksiä ja estetiikkaa. Betoniprofessori Jouni Punkki kaipaa arkisen harmaaseen nykyrakentamiseen irtiottoja ja persoonallisuutta.

PROFIILI: Yökyöpelit ovat tuotannon takuumiehiä. Betonitehtaalla on elämää myös yön hiljaisina tunteina. Nummelan tehtaan yövuorolaiset varmistavat, että tuotanto pyörii seuraavana päivänä kitkatta.