As Oy Vantaan Mekaanikkoon Parman vähähiiliset ontelolaatat

As Oy Vantaan Mekaanikkoon Parman vähähiiliset ontelolaatat

YIT Suomi Oy rakentaa Vantaan Lentolaan asuinkerrostalon, jonka välipohjissa käytetään Parman vähähiilisiä ontelolaattoja. Consolis Parman kehittämän ympäristöystävällisen valmistusteknologian ansiosta betonirakenteisen kerrostalon rungon hiilidioksidipäästöt putoavat vähähiilisten laattojen käytön myötä viidenneksellä.

Parma toimittaa 63 asuntoa käsittävään Vantaan Mekaanikkoon vähähiilisten ontelolaattojen lisäksi väliseinät, porrastasoelementit ja PARMArappaus-julkisivut. Toimitukseen sisältyy myös elementtien suunnittelu.

”Tämä on meille ensimmäinen kohde, joka toteutetaan kokonaisuudessaan Parman vähähiilisillä ontelolaatoilla. Testasimme näitä vihreitä laattoja jo alkuvuodesta Vermoon rakenteilla olevassa kerrostalohankkeessamme ja kokemukset osoittautuivat hyviksi”, sanoo hankintapäällikkö Lassi Hämäläinen YIT Suomi Oy:sta.

”On selvää, että rakentamisen ilmastovaikutuksia pitää alentaa laadusta ja kestävyydestä tinkimättä. Tämänkaltaiset tuoteinnovaatiot ovat tervetulleita ja on hienoa, että Parma pystyi kehittämään vähäpäästöiset ontelolaatat tähän tarpeeseen näin nopeassa aikataulussa”, Hämäläinen jatkaa.

Betonielementtien toimitukset alkavat kesäkuussa 2021 ja kohde valmistuu kesällä 2022.

Parman ja YIT:n ilmastotavoitteet kulkevat käsi kädessä

Consolis Parman tavoitteena on puolittaa yhtiön hiilidioksidipäästöt vuoteen 2035 mennessä. PARMA Concrete CareTM – vastuullisuusohjelman mukaisen kunnianhimoisen tavoitteen saavuttamiseksi yritys tavoittelee viiden prosentin hiilipäästöleikkausta vuosittain.

YIT on asettanut tavoitevuoden viisi vuotta aikaisemmaksi. Yhtiön kestävän tavoitteena on puolittaa oman toiminnan ja omaperusteisten hankkeiden päästöt vuoteen 2030 mennessä.

”Hankkeidemme hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on vahvasti sidoksissa käyttämiemme rakennusmateriaalien päästöihin. Tavoitteenamme on tuottaa kestäviä rakennuksia, joiden koko elinkaaren aikainen hiilijalanjälki on selvästi nykyistä pienempi”, kertoo YIT:n Green Growth – kehityspäällikkö Elina Virolainen.

”Ilmastovaikutusten leikkaaminen on nyt koko toimialan yhteinen asia. Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme ja sidosryhmiemme kanssa vähähiilisen rakentamisen edistämiseksi”, Consolis Parman teknologiajohtaja Juha Rämö kertoo.

”Tuotekehityksessä lähdimme liikkeelle laatoista, sillä niiden vaikutus rakennusvaiheen päästöjen osalta on suuri. Vähähiilisiä ontelolaattoja käyttäen betonirakenteisen kerrostalon rungon päästöt putoavat reilulla viidenneksellä”, Rämö jatkaa.

Lue lisää PARMA Concrete CareTM –vastuullisuusohjelmasta täältä ja YIT:n kestävän kehityksen tavoitteista täältä.

 

Lisätietoja:

Satu Parikka, myyntipäällikkö, Consolis Parma
puh. 020 577 5525
satu.parikka@consolis.com

Juha Rämö, teknologiajohtaja, Consolis Parma
puh. 020 577 5526
juha.ramo@consolis.com

Lassi Hämäläinen, hankintapäällikkö, YIT Suomi Oy
puh. 040 840 2596
lassi.hamalainen@yit.fi

Elina Virolainen, Green Growth -kehityspäällikkö, YIT Suomi Oy
puh. 050 560 2164
elina.virolainen@yit.fi