Consolis Parma lisää myyntipanoksia monella rintamalla

Consolis Parma lisää myyntipanoksia monella rintamalla

Turun alue, Pohjois-Suomi ja infrarakentaminen. Consolis Parma vahvistaa kasvustrategiansa mukaisesti asemiaan useilla eri markkina-alueilla. Tavoitteena on toimia elementtirakentamisen kärkikumppanina, olipa kyse sitten asuin-, toimitila- tai infrakohteesta. Lisäpotkua antavat myyntijoukkueeseen saadut uudet vahvistukset.

Pohjois-Suomi ja kalottialue ovat olleet Consolis Parmaan sulautetun Rajavillen kotikenttää jo pitkään ja vuosien saatossa hankittua markkina-asemaa aiotaan tulevina vuosina edelleen vahvistaa.

Haasteeseen tarttuu pitkän linjan ”parmalainen” Valtteri Appel, joka aloitti oman betonimiehen uransa aikanaan Rajavillen Alppilan tehtaalla. Ennen nykyistä myyntipäällikön pestiään 37-vuotias Appel toimi Haukiputaan seinätehtaalla työnjohtajana.

”Tässä on verenperintöäkin jo mukana, sillä myös isä ja setä ovat täällä töissä. Eivät kuitenkaan ole vielä käyneet pomottamassa”, hän naurahtaa.

Parman vahvuus on hänen mukaansa valtakunnallinen yhden luukun periaate eli yhdestä ja samasta osoitteesta löytyvät tarvittavat tuotteet olipa kyse asuinrakentamisesta, toimitilasta, pientalo- tai infrakohteesta.

”Oulussa ja Haukiputaalla sijaitsevat Consoliksen pohjoisimmat tehtaat ja kuljetusmatkat ovat näillä leveysasteilla usein pitkiä. Siksi täällä joustetaan asiakkaan tarpeen mukaan ja repertuaaria löytyy moneen lähtöön”, Appel toteaa.

Parman Pohjois-Suomen tehtailta on kevään ja talven mittaan lähtenyt tavaraa mm. Oulun sairaalan ja Kemin biotuotetehtaan valtaville työmaille. Joukkoon mahtuu myös lukuisa määrä pienempiä talonrakentamisen työmaita.

Appelin edeltäjä Markku Rosenberg on hiljalleen eläköitymässä ja seuraaja tunnustaakin, että myyntisaappailla on kokoa. Se ei kuitenkaan miestä häiritse.

”Tunnen tuotteet pitkän tuotantokokemuksen ansioista perin pohjin, joten palvelu pelaa varmasti myös jatkossa”, Appel vakuuttaa.

”Tässä on verenperintöäkin jo mukana, sillä myös isä ja setä ovat Parmalla töissä.”

Valtteri Appel

Myyntipäällikkö

Turussa tehdään kulttuurityötä

Aurajoen rantamailla – ja toki myös laajemmin koko Lounais-Suomessa – rakentajia palvelee viime syksynä Parmalla aloittanut konkarimyyjä Markus Koski. Paikallisena alan ammattilaisena hän haluaa olla osaltaan muokkaamassa varsinaissuomalaista rakentamiskulttuuria elementtimyönteisemmäksi ja nostaa esiin sen laatu- ja kustannustehokkuushyötyjä. Aiempaa selvästi suurempaa siivua tavoitellaan etenkin asuntorakentamisessa.

”Turun seudulla elää vahva paikalla rakentamisen perinne, jota tukee myös täkäläinen suunnitteluosaaminen. Haluamme tuoda rinnalle tehokkaita ja turvallisia elementtivaihtoehtoja, joilla rakentamisen laatua ja tuottavuutta voidaan parantaa tämän päivän vaatimusten mukaisesti”, Koski muotoilee lähtötilannetta.

Turku ja ympäristökunnat ovat nousseet viime vuosina yhdeksi Suomen suosituimmista asuinpaikoista, jonne riittää uusia tulijoita. Tämä näkyy myös alueen vilkkaassa rakentamisessa.

”Aktiivisuus on ollut erittäin korkealla koko korona-ajan ja aloituksia riittää pitkälle ensi vuoteen. Sekin kertoo, että Turun seudulla on nyt imua. Suunnitteilla oleva nopea raideyhteys pääkaupunkiseudulle tuo alueelle vielä lisää kasvupotentiaalia tulevaisuudessa”, Koski toteaa.

Elementeillä uutta tehoa infrarakentamiseen

Parma lisää panoksia myös infrasektorilla, jossa yhtiön ”myyntitykkinä” on hiljattain aloittanut rakennusalan pitkän linjan ammattilainen Petri Syrjälä.

Tuusulalainen myyntipäällikkö muistuttaa betonielementtituotteiden tuovan monia konkreettisia hyötyjä infrarakentamiseen.

”Projektien rakentamisajat lyhenevät, mikä tuo aina myös kustannussäästöjä. Lisäksi työmaan rakennusaikaiset haitat liikenneväylien käyttäjille pienenevät merkittävästi. Sekin on hyvä huomata, että meillä on koko Suomen kattava tehdasverkosto. Se antaa hyvän pohjan palvella esimerkiksi väylätyömaita ympäri maata”, Syrjälä toteaa.

Infrasegmentin tuoterepertuaariin kuuluvat mm. elementtirakenteiset sillat, meluseinät, törmäys- ja melukaiteet, kaapelikanavat sekä erilaiset infrarakentamisen erikoistuotteet. Myös energia- ja yhdyskuntatekniikan rakennukset, kuten sähkö- ja vesilaitokset kuuluvat infrarakentamisen ratkaisuihin.

”Meluseinämme ovat kestäviä, huoltovapaita, nopeasti asennettavia. Tieltä tai sillalta suistuminen voidaan turvallisesti hallita käyttämällä CE-merkittyjä kaide-elementtejä, joita voi käyttää lisäksi tieliikenteen tunneleissa. Tiivis ja riittävän korkea kaide vaimentaa myös tehokkaasti liikennemelua”, Syrjälä listaa.

Kaapelikanaviin betoni on alan kokeneen ammattilaisen mukaan täydellinen materiaali, sillä se on kestävä ja palamaton.

Siltarakentamisessa valtteina ovat nopeus ja vaivattomuus, kun silta kootaan tehtaalla mittatilaustyönä valmistetuista elementeistä.

”Elementtisilta on rakennusnopeudeltaan ylivoimainen paikallavalamiseen verrattuna ja muualla Euroopassa jo vakiintunut rakennustapa. Näihin emoyhtiömme kokemuksiin pohjautuen olemme kehittäneet myös Suomen olosuhteisiin sopivia tehokkaita jännepalkkisiltaratkaisuja”, Syrjälä kertoo.