Parma putsasi pöydän toimialan työturvallisuuskilpailussa

Parma putsasi pöydän toimialan työturvallisuuskilpailussa

Parman vahva panostus työturvallisuuteen tuottaa näkyvää jälkeä. Yhtiö vei Betoniteollisuuden työturvallisuuskilpailun elementtitehtaat -sarjan kaikki palkintopallisijat. Sarjan voitti 3000 tapaturmatonta työpäivää joulukuussa saavuttanut Kotkan tehdas. Toiseksi sijoittui Parman tytäryhtiö Rajavillen Korvenkylän tehdas ja kolmanneksi viime vuonna kokonaiskilpailun voittanut Ruskon tehdas.

Parma Oy:n Kotkan tehdas on toimialan turvallisin betonielementtitehdas Suomessa. Tämä käy ilmi Betoniteollisuus ry:n Työturvallisuuskilpailun tuloksista, jossa Consolis-konserniin kuuluva Parma putsasi pöydän. Kolmentoista parhaan elementtitehtaan joukossa oli peräti yksitoista Parman ja sen tytäryhtiö Rajavillen tuotantolaitosta. Kilpailun elementtitehtaat -sarjaan osallistui 41 tehdasta 11 eri yrityksestä.

”Olemme työskennelleet Kotkassa ilman poissaoloon johtaneita tapaturmia reippaasti yli 3000 päivää. Turvallisuuden eteen on tehty töitä jo vuosia ja asennemuutos näkyy arjessa”, sanoo tehdaspäällikkö Jari Karvonen Kotkan tehtaalta.

”Eihän tämä työturvallisuudesta huolehtiminen mitään rakettitiedettä ole. Tässä jos missä henkilöstön sitoutuminen ratkaisee. Tavoitteenamme on Nolla tapaturmaa –kulttuurin omaksuminen koko konsernissa”, Karvonen jatkaa.

Määrätietoinen toimenpideohjelma tulosten takana

Kolmentoista parhaan betonielementtitehtaan joukosta löytyvät kärkikolmikon lisäksi Parman Nurmijärven (2 tehdasta), Nummelan, Forssan, Hyrylän, Uuraisten ja Kangasalan tehtaat sekä Rajavillen Haukiputaan tehdas.

Parman turvallisuuspäällikkö Katja Salmi on tuloksiin tyytyväinen, sillä kaikki yhtiön tehtaat mahtuivat 17 parhaan joukkoon. Saavutus kertoo siitä, että reilut kymmenen vuotta sitten käynnistetty määrätietoinen toimenpideohjelma työturvallisuuden parantamiseksi näkyy nyt tuloksissa kautta linjan.

“Olemme olleet vuosittaisessa kisassa mukana alusta alkaen ja tämä tulos on paras kautta aikojen. Työturvallisuuden parantaminen on pitkäkestoinen jatkuvan parantamisen hanke, jossa tekeminen ei lopu koskaan”, Salmi toteaa.

”Olemme tehneet turvallisuusasioita näkyviksi monilla eri tavoilla ja teemoittamalla asioita haemme uutta lähestymistapaa kehitystyöhön. Tänä vuonna yksi painopistealue on riskienhallinta, sillä ennaltaehkäisy on parasta mahdollista turvallisuustyötä”, Salmi painottaa.

Mikä työturvallisuuskilpailu?

Betoniteollisuuden valtakunnallinen työturvallisuuskilpailu on järjestetty vuodesta 2009 alkaen. Vuoden 2018 kisassa oli mukana kaikkiaan 56 tuotantolaitosta kolmessa eri sarjassa. Kokonaiskilpailun voittaja julkaistaan betoniteollisuuden kesäkokouksen yhteydessä elokuussa.

Lue lisää aiheesta Betoniteollisuus ry:n uutisesta

 

Lisätietoja:

Katja Salmi, turvallisuuspäällikkö, Parma Oy
Puh. 020 577 5563
katja.salmi@parma.fi

Jari Karvonen, tehdaspäällikkö, Parma Oy (Kotkan tehdas)
Puh. 020 577 5908
jari.karvonen@parma.fi