Ontelo- ja kuorilaatat

Esijännitetyt ontelo- ja liittolaattamme ovat ihanteellinen ratkaisu ala-, väli- ja yläpohjien rakentamisessa. Pitkät jännevälit mahdollistava tuotantomenetelmä näkyy myös betonin optimaalisessa käytössä poikkileikkauksissa.

Parman CE-merkityillä ontelo- ja liittolaatoilla saat aikaan välipohjarakenteen, joka täyttää kaikki asuin- ja toimitilarakentamisen viranomaismääräykset ja käytettävyysvaatimukset. Oikealla laattarakenteen valinnalla saavutat parhaan kantokyvyn sekä äänen- ja palonerityksen. 

Huomaa, että joitain tuotteita valmistetaan vain tietyillä tehtailla, joten alueellisesta saatavuudesta kannattaa kysyä myynniltämme. Kaikkia tuotteita on saatavissa myös alapuolisella eristeellä (tuotetyyppi EP tai EKL).

Parman kokenut tuotesuunnittelija hoitaa puolestasi lopulliset tuotantopiirustukset punossuunnitelmineen ja varmistaa muun muassa, että laataston aukotus- ja erikoisratkaisut toimivat myös käytännössä.

Ontelo- ja kuorilaattojen tarkemmat tiedot esim. kuormakestävyydestä ja muista suunnitteluun liittyvistä asioista löydät suunnitteluohjeesta.

Ontelolaattojen suunnitteluohje

Kuorilaattojen suunnitteluohje

Aiheesta muualla

Betonirakenteiden ääneneristävyyteen liittyviä ohjeita