Kaapelikanavat

Ruostumattomuutensa ja palamattomuutensa vuoksi betoni on täydellinen kaapelikanavien materiaali. Betoni kestää myös erinomaisesti erilaisia rasitusolosuhteita sekä sään että kuormitusten osalta. Kanavat valmistetaan kustannustehokkaasti valvotuissa ja kuivissa tehdasolosuhteissa, jolloin jokainen tehtaalta lähtevä tuote on laadultaan erinomainen.

Parman kaapelikanavien tuoteperheeseen kuuluu vakiokokoiset sisäleveydeltään  440,  800 ja 1 000 mm teräsbetoniset kanavat. Valmistamme kaapelikanavia myös kohdekohtaisten suunnitelmien mukaisilla muilla mitoilla tarvittaessa. Kaapelikanava koostuu kouruelementeistä sekä saman pituisesta tai lyhyemmistä kansielementeistä.

Tarjoamme kaapelikanavaelementit valmiiksi mitoitettuna niin kevyesti raudoitettuna kaivusuojana kuin raskaan liikennekuorman kestävänä ratkaisuna.

Tutustu elementtien mittapiirustuksiin.


Jännitetty kaapelikanava

Parma on kehittänyt rakenteeltaan uudenlaisen kaapelikanavan. Kanava valmistetaan jännitettynä rakenteena, jolloin valmistus on nopeaa, ekologista ja kustannustehokasta.

Jännitetyn kaapelikanavan ulkomitat ovat 350 * 350 mm. Rakenteensa ansiosta kaapelikanavat voidaan valmistaa entistä pidempinä kappaleina. Pitkien kaapelikanavien käyttö säästää asennusvaiheessa tuntuvasti aikaa ja kustannuksia.

Rakenteensa ja muotoilunsa ansiosta kouru kestää perinteisiä kaapelikanavia paremmin käsittelyä eikä vaurioidu helposti. Perinteisiä kouruja suljetumpi kaapelikanava pitää kaapelit turvallisesti suojassa ulkoa tulevilta haitoilta. Kaapelikanaviemme kestävyys on testattu yliajokokein.

Kaapelikanavan käyttöönottoa ja huoltoa helpottaa nopeasti avattava ja suljettava keveä kansilista.

Parman jännitetyllä kaapelikanavalla on Liikenneviraston käyttölupa.