Ratarakentaminen (Parma Rail Oy)

Ratarakentamisessa tarvittavat infrarakentamisen elementit valmistetaan tehtaillamme kohdekohtaisesti. Asemien laiturielementit, tukimuurit, kaapelikanavat ja kaapelikaivot ovat tyypillisimpiä ratarakentamisessa käytettäviä betonielementtejä.

Parman väylärakentamisen ratkaisut mm. melunsuojaukseen, siltojen ja tunneleiden toteutukseen tai asemien rakentamiseen ovat ratojen rakentajan käytössä. Kun tarvitaan yksilöllisempiä tuotteita, ammattimainen vaihtoehtosuunnittelumme räätälöi ratkaisun.


Rohkeasti uusia toteutuksia

Olemme tehneet useita ratatekniikan kehitysprojekteja yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Esimerkkinä tästä on asiakkaan kanssa tiiviissä yhteistyössä kehitetty tasoristeysjärjestelmä, joka soveltuu erinomaisesti etenkin raskaasti ja vilkkaasti liikennöidyille väylille ja risteyksiin sekä teollisuuden ratapihoille.

Olemme olleet mukana kehittämässä ja valmistaneet radanvahvistuksessa käytettävää esijännitettyä pengerlaattaratkaisua. Elementtirakenteisella pengerlaatalla mahdollistetaan radanvahvistus lyhyissäkin liikennekatkoissa.

Kerro rohkeasti tarpeistasi, niin etsitään yhdessä toimivin ratkaisu.


Ratapölkyt valmistaa Parma Rail – vahvaan eurooppalaiseen kokemukseen nojaten

Betonisia ratapölkkyjä valmistaa sisaryhtiömme Parma Rail Oy Forssan tehtaalla.

Parma Railin mittatarkoilla betonisilla linja- ja vaihdepölkyillä varmistat, että junamatkustaminen on mukavaa ja turvallista korkeillakin nopeuksilla. Halutessasi saat pölkyt kiskoliikenteen ratoihin ja kiintoraiteisiin myös tärinävaimennettuina. Pölkyt varustellaan jo valmiiksi tehtaalla ja toimitetaan suoraan ratatyömaalle sujuvaa ja turvallista asennusta varten.

Rarma Rail on osa Consolis-konsernia, jolla on yli 40 vuoden kokemus ratapölkkyjen valmistamisessa, ja yritys tuottaa vuosittain yli 3 miljoonaa ratapölkkyä Euroopan junaliikenteen tarpeisiin.

Consolis on mukana myös raitiotieprojekteissa ympäri Eurooppaa ja kaikki raitiotieratkaisut ovat sovellettavissa myös Suomen hankkeissa.

Lue lisää Parma Rail Oy:stä