Miksi Parma?

Miksi valitsisit Parman betonista valmistetut ontelolaatat ja -sokkelin omaan taloosi? Tässä kymmenen hyvää syytä:    

1. Todella nopea asentaa kerralla valmiiksi

PARMAontelolaattojen ja PARMAperustuksien asentamiseen kuluu aikaa korkeintaan pari tuntia ja homma on kerralla valmis. Pääset jatkamaan seuraavia työvaiheita tukevalta pohjalta, koska ontelolaatat eivät kaipaa erillistä tuentaa asennusvaiheessa. Parman tuotteiden osalta valmiit perustukset syntyvät hyvissä olosuhteissa viikossa.

2. Helppo ja siisti

Raskaimmat työvaiheet eli muottien rakentamiset, raudoitukset ja valut tehdään lähes kokonaan tehtaallamme. Laatat ja elementit saapuvat työmaallesi vasta juuri silloin kun niitä kaivataan. Erilliset tuki-, puu- ja muottitarvikkeet eivät ole myöskään sotkemassa työmaatasi.

3. Edullinen

Ontelolaattarakenne on tutkitusti edullisin tapa tehdä pientalon välipohja (Rakennustieto Oy, 2009). Siinä käytetään sekä betonia että raudoituksen terästä huomattavasti vähemmän kuin perinteisessä betonivalussa. Lisäksi nopea asennus säästää rahanarvoista työaikaa.

4. Ympäristöä säästävä

Betoni tehdään luonnollisista materiaaleista: sementistä, vedestä ja kivipohjaisista runkoaineista. Ontelolaattojen valmistuksessa raaka-ainetta kuluu vähemmän kuin perinteisillä menetelmillä. Kun elementit valmistetaan hallituissa tehdasolosuhteissa, valmistusprosessin ympäristökuormitus on minimaalinen. Kaikki valmistuksessa syntyvät jätteet kierrätetään, ja energiaa käytetään tehokkaasti. Myös ympäristölle koituvat pöly- ja meluhaitat pysyvät aisoissa.

5. Turvallinen

Valmiiksi kuiva betonielementti on turvallinen, kosteutta ja vettä kestävä rakennusmateriaali. Se lyhentää kuivumisaikaa paikallavaluun verrattuna sekä vähentää selvästi rakennekosteuden määrää. Siinä ei kasva hometta tai sieniä, eikä se sisällä orgaanisia ainesosia. Betoni kestää myös korkeita lämpötiloja, joten se hyvin paloturvallinen. 

6. Hiljainen

Välipohjana ontelolaatta eristää erinomaisesti ääntä. Se ei notku, natise eikä nitise.

7. Sopiva talvirakentajalle

Koska valmistamme laatat ja elementit lämpimissä sisätiloissa, Suomen oikukkaan talven räntäkelit tai paukkupakkaset eivät haittaa rakentamistasi. Työmaan vaivalloiset suojaus- ja lämmitystoimenpiteet vähenevät huomattavasti. 

8. Vapautta suunnitteluun

Ontelolaattarakenne mahdollistaa huomattavasti muita rakennevaihtoehtoja pidemmät jännevälit. Esimerkiksi omakotitaloissa yleinen P20-ontelolaatta yltää noin 8 metrin jänneväliin. Kantavia pystyrakenteita tarvitaan siis vähemmän ja voit toteuttaa avaria tiloja.

9. Paljon valinnanvaraa 

Parma on Suomen suurin betonielementtien valmistaja. Meillä on markkinoiden kattavin valikoima ontelolaattoja talosi ala-, väli- ja yläpohjaksi. 

10. Varma valinta

Pientalorakentajat ovat meille aivan yhtä tärkeitä kuin suuret rakennusprojektitkin. Voit siis aina luottaa toimituksiimme, kuten myös tarjoamiemme ratkaisujen ja tuotteiden jatkuvasti valvottuun, sertifioituun laatuun. 

Tehtaamme sijaitsevat siellä missä rakennetaan. Ympäri Suomen sijaitsevilta tehtailtamme on lyhyet kuljetusetäisyydet työmaille.

Käytännön numerot puhuvat puolestaan: ontelolaattojamme käytetään sadoissa tuhansissa asunnoissa ja Parman perustuselementtejä on käytetty hyvällä kokemuksella kotien kantavina rakenteina jo yli 20 vuoden ajan.

Meidän kanssa ei tule yllätyksiä – tuotteidemme kustannukset selviävät jo tarjousvaiheessa. Ja kun asennuksen hoitaa Parman suosittelema ammattitaitoinen asennusryhmä, voit olla varma, että saat rahoillesi vastinetta.